REKLAMA
Puding chia
Zdrowa wersja budyniu, którą każdy pokocha. Możemy też przygotować wersję wegańską.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 kubek Nasiona chia
- 1 łyżka stołowa Miód lub inne przyprawy
- 3 łyżka stołowa kakao
- wanilia
- krem orzechowy
- do smaku owoce
- 1⁄2 l mleko migdałowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Do miski wlejemy mleko (roślinne lub normalne, my użyliśmy migdałowego). Dodajemy nasiona chia - mniej więcej szklankę, łyżkę miodu (lub inny środek smakowy), kakao i szczyptę wanilii. Wszystko razem mieszamy.
2. Krok
Na koniec włożyliśmy go do szklanek lub miseczek w lodówkę. Na wierzch dodaliśmy masło orzechowe i maliny.
3. Krok
Podajemy na zimno. Smacznego.