REKLAMA

Źródło: brebca from Getty Images

Krem truskawkowy do tortu

Słodki i aromatyczny krem truskawkowy, który doskonale nadaje się do tortów lub jako dodatek do ciast. Ten krem z pewnością doda soczystości i świeżości każdemu wypiekowi.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 500 g truskawek Dodano do
  • 200 g cukru Dodano do
  • 200 ml śmietany 30% Dodano do
  • 2 Sztuka żelatyny Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Pokrój truskawki na małe kawałki i wrzuć do garnka, dodaj cukier. Gotuj na wolnym ogniu aż truskawki zmiękną.

2. Krok

Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody. Zostaw do ostygnięcia.

3. Krok

Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj do niej ostudzoną żelatynę oraz truskawki. Wszystko dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Krem jest gotowy do użycia. Możesz go nałożyć na tort lub do rurki jako nadzienie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy