REKLAMA
Źródło: brebca from Getty Images
Krem truskawkowy do tortu
Słodki i aromatyczny krem truskawkowy, który doskonale nadaje się do tortów lub jako dodatek do ciast. Ten krem z pewnością doda soczystości i świeżości każdemu wypiekowi.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 500 g truskawek
- 200 g cukru
- 200 ml śmietany 30%
- 2 Sztuka żelatyny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Pokrój truskawki na małe kawałki i wrzuć do garnka, dodaj cukier. Gotuj na wolnym ogniu aż truskawki zmiękną.
2. Krok
Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości ciepłej wody. Zostaw do ostygnięcia.
3. Krok
Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj do niej ostudzoną żelatynę oraz truskawki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Krem jest gotowy do użycia. Możesz go nałożyć na tort lub do rurki jako nadzienie.