REKLAMA
Źródło: Mykola Lunov from Canva
Wołowina z warzywami
Gulasz wołowy z warzywami, odpowiedni na obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 800 g Wołowina
- 1 kawałek duża marchew
- 2 Łodygi Seler
- 1 kawałek duża cebula
- 3 goździki Czosnek
- 2 kawałek Papryka
- 200 g Grzyb
- 500 ml Bulion
- 3 łyżka stołowa Oleje
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
80 min.
1. Krok
Pokrój mięso na kawałki i posól. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć mięso na złoty kolor.
2. Krok
Drobno posiekaj marchew, seler i cebulę. Przeciśnij czosnek przez praskę.
3. Krok
Upieczone mięso przełożyć do garnka, a na patelni podsmażyć pokrojone warzywa z czosnkiem. Pozwoliłam warzywom smażyć się na średnim ogniu, aby nabrały koloru i smaku.
4. Krok
Dodaj pieczone warzywa do mięsa w garnku, wymieszaj i dodaj bulion. Następnie dodaj pokrojoną paprykę i grzyby do garnka i gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 1 godzinę.
5. Krok
Mięso powinno być pięknie miękkie, a sos gęsty. Jeśli sos jest zbyt rzadki, można go zagęścić zwykłą mąką.