REKLAMA

Źródło: Mykola Lunov from Canva

Wołowina z warzywami

Gulasz wołowy z warzywami, odpowiedni na obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g Wołowina Dodano do
  • 1 kawałek duża marchew Dodano do
  • 2 Łodygi Seler Dodano do
  • 1 kawałek duża cebula Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 kawałek Papryka Dodano do
  • 200 g Grzyb Dodano do
  • 500 ml Bulion Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Pokrój mięso na kawałki i posól. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć mięso na złoty kolor.

2. Krok

Drobno posiekaj marchew, seler i cebulę. Przeciśnij czosnek przez praskę.

3. Krok

Upieczone mięso przełożyć do garnka, a na patelni podsmażyć pokrojone warzywa z czosnkiem. Pozwoliłam warzywom smażyć się na średnim ogniu, aby nabrały koloru i smaku.

4. Krok

Dodaj pieczone warzywa do mięsa w garnku, wymieszaj i dodaj bulion. Następnie dodaj pokrojoną paprykę i grzyby do garnka i gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 1 godzinę.

5. Krok

Mięso powinno być pięknie miękkie, a sos gęsty. Jeśli sos jest zbyt rzadki, można go zagęścić zwykłą mąką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy