REKLAMA

Źródło: Mykola Lunov from Canva

Wołowina z warzywami

Gulasz wołowy z warzywami, odpowiedni na obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g Wołowina Dodano do
  • 1 kawałek duża marchew Dodano do
  • 2 Łodygi Seler Dodano do
  • 1 kawałek duża cebula Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 kawałek Papryka Dodano do
  • 200 g Grzyb Dodano do
  • 500 ml Bulion Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

80 min.
1. Krok

Pokrój mięso na kawałki i posól. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć mięso na złoty kolor.

2. Krok

Drobno posiekaj marchew, seler i cebulę. Przeciśnij czosnek przez praskę.

3. Krok

Upieczone mięso przełożyć do garnka, a na patelni podsmażyć pokrojone warzywa z czosnkiem. Pozwoliłam warzywom smażyć się na średnim ogniu, aby nabrały koloru i smaku.

4. Krok

Dodaj pieczone warzywa do mięsa w garnku, wymieszaj i dodaj bulion. Następnie dodaj pokrojoną paprykę i grzyby do garnka i gotuj wszystko na wolnym ogniu przez około 1 godzinę.

5. Krok

Mięso powinno być pięknie miękkie, a sos gęsty. Jeśli sos jest zbyt rzadki, można go zagęścić zwykłą mąką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy