REKLAMA

Źródło: M.studio for Adobe Stock

Klasyczne fondue mięsne z bulionem

Tradycyjne, sycące i pyszne fondue mięsne to doskonały punkt centralny na przytulny obiad. Fondue składa się z czterech różnych rodzajów mięsa, podawanego wspólnie z aromatycznym sosem do maczania. Ciesz się tą towarzyską potrawą z rodziną i przyjaciółmi.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso

  • 200 g wołowina Dodano do
  • 200 g Pierś z kurczaka Dodano do
  • 200 g wieprzowina Dodano do
  • 200 g Mięso jagnięce Dodano do

Sosy do maczania

  • 100 ml Sos BBQ Dodano do
  • 100 ml sos czosnkowy Dodano do
  • 100 ml sos chili Dodano do
  • 100 ml Słodka musztarda Dodano do

Narzędzia

  • 2 l bulion wołowy Dodano do
  • 1 Kawałek Zestaw do fondue Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

1. Pokrój mięso na kawałki odpowiednie do jedzenia.

2. Krok

Podgrzewaj rosół wołowy w garnku.

3. Krok

Nalej podgrzaną bulion do zestawu do fondue.

4. Krok

Każdy bierze kawałek mięsa i zanurza go w gorącym bulionie, aż będzie ugotowane.

5. Krok

Następnie każdy moczy swoje ugotowane mięso w sosie do dipowania według własnego wyboru i cieszy się tym!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy