REKLAMA
Źródło: M.studio for Adobe Stock
Klasyczne fondue mięsne z bulionem
Tradycyjne, sycące i pyszne fondue mięsne to doskonały punkt centralny na przytulny obiad. Fondue składa się z czterech różnych rodzajów mięsa, podawanego wspólnie z aromatycznym sosem do maczania. Ciesz się tą towarzyską potrawą z rodziną i przyjaciółmi.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso
- 200 g wołowina
- 200 g Pierś z kurczaka
- 200 g wieprzowina
- 200 g Mięso jagnięce
Sosy do maczania
- 100 ml Sos BBQ
- 100 ml sos czosnkowy
- 100 ml sos chili
- 100 ml Słodka musztarda
Narzędzia
- 2 l bulion wołowy
- 1 Kawałek Zestaw do fondue
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
1. Pokrój mięso na kawałki odpowiednie do jedzenia.
2. Krok
Podgrzewaj rosół wołowy w garnku.
3. Krok
Nalej podgrzaną bulion do zestawu do fondue.
4. Krok
Każdy bierze kawałek mięsa i zanurza go w gorącym bulionie, aż będzie ugotowane.
5. Krok
Następnie każdy moczy swoje ugotowane mięso w sosie do dipowania według własnego wyboru i cieszy się tym!