Rolada z mięsa mielonego indyczego ze szpinakiem i mozzarellą
Coś innego, ciekawego i smacznego na domowy obiad . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/08/rolada-z-miesa-mielonego-indyczego-ze.html
Składniki
- 700 g mielonego mięsa indyczego
- 1 jajko ząbek czosnku
- 6 brył szpinaku mrożonego
- 1 Łyżka masla
- 1⁄2 łyżeczki suszonego czosnku
- 1 mozzarella ser
- pieprz
- Majeranek
- gałka muszkatołowa
- sól
Najnowsze ulotki
Procedura
Na patelnię nakładamy masło dokładamy szpinak . Smażymy do rozmrożenia i odparowania wody ze szpinaku . Doprawiamy przyprawami sól , pieprz i suszony czosnek . Pozostawiamy do wystudzenia .
Do mielonego mięsa indyczego dokładamy jajko , czosnek oraz do smaku sól , pieprz biały oraz majeranek . Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę . Następnie rozkładamy na papierze do pieczenia na prostokąt o grubości około 10 cm .
Na rozłożone mięso wykładamy szpinak oraz poszarpaną mozzarellę .
Gotowe mięso zwijamy w rulon , zawijamy w papier na którym było rozłożone mięso , przekładamy do naczynia żaroodpornego lub długiej brytfanki i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę . Następnie wyciągamy , odkrywany mięso , pieczemy około 30 minut w 150 °C z termoobiegiem w parze wodnej (na dnie piekarnika musimy mieć naczynie z wodą) po upływie tego czasu przełączamy na opcję góra-dół i temperaturze 200 °C na kolejne 30 do 40minut .
Po upieczeniu gotową roladę kroimy w plastry i podajemy z ulubioną surówka .