REKLAMA

Źródło: Ihar Leichonak from Canva

Nadzienie miodowe

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 l Mleko Dodano do
  • 4 łyżki Miód Dodano do
  • 200 gramy Zwykła mąka Dodano do
  • 200 gramy Masło Dodano do
  • 200 gramy Cukier Dodano do
  • 2 kawałek jajka Dodano do
  • 5 gramy Cukier waniliowy Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Umieść mleko, miód i masło w rondelku i doprowadź do wrzenia.

2. Krok

Gdy mieszanina zacznie wrzeć, dodaj przesianą mąkę i gotuj przez kolejne 2 minuty, ciągle mieszając. Bardzo ważne jest ciągłe mieszanie, aby mieszanina się nie rozgotowała.

3. Krok

Następnie zdejmij garnek z ognia i pozwól mieszaninie ostygnąć.

4. Krok

Dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli do mieszanki mlecznej, ciągle mieszając.

5. Krok

Rozłóż nadzienie równomiernie na plastrze miodu i odstaw na co najmniej godzinę. Gorąco polecam dotrzymanie tego czasu, ponieważ nadzienie ładnie się zacieśnia, a plaster miodu jest po tym czasie bardziej miękki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy