REKLAMA
Źródło: Ihar Leichonak from Canva
Nadzienie miodowe
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 1 l Mleko
- 4 łyżki Miód
- 200 gramy Zwykła mąka
- 200 gramy Masło
- 200 gramy Cukier
- 2 kawałek jajka
- 5 gramy Cukier waniliowy
- szczypta soli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Umieść mleko, miód i masło w rondelku i doprowadź do wrzenia.
2. Krok
Gdy mieszanina zacznie wrzeć, dodaj przesianą mąkę i gotuj przez kolejne 2 minuty, ciągle mieszając. Bardzo ważne jest ciągłe mieszanie, aby mieszanina się nie rozgotowała.
3. Krok
Następnie zdejmij garnek z ognia i pozwól mieszaninie ostygnąć.
4. Krok
Dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli do mieszanki mlecznej, ciągle mieszając.
5. Krok
Rozłóż nadzienie równomiernie na plastrze miodu i odstaw na co najmniej godzinę. Gorąco polecam dotrzymanie tego czasu, ponieważ nadzienie ładnie się zacieśnia, a plaster miodu jest po tym czasie bardziej miękki.