REKLAMA

Źródło: Ihar Leichonak from Canva

Nadzienie miodowe

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 l Mleko Dodano do
  • 4 łyżki Miód Dodano do
  • 200 gramy Zwykła mąka Dodano do
  • 200 gramy Masło Dodano do
  • 200 gramy Cukier Dodano do
  • 2 kawałek jajka Dodano do
  • 5 gramy Cukier waniliowy Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Umieść mleko, miód i masło w rondelku i doprowadź do wrzenia.

2. Krok

Gdy mieszanina zacznie wrzeć, dodaj przesianą mąkę i gotuj przez kolejne 2 minuty, ciągle mieszając. Bardzo ważne jest ciągłe mieszanie, aby mieszanina się nie rozgotowała.

3. Krok

Następnie zdejmij garnek z ognia i pozwól mieszaninie ostygnąć.

4. Krok

Dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli do mieszanki mlecznej, ciągle mieszając.

5. Krok

Rozłóż nadzienie równomiernie na plastrze miodu i odstaw na co najmniej godzinę. Gorąco polecam dotrzymanie tego czasu, ponieważ nadzienie ładnie się zacieśnia, a plaster miodu jest po tym czasie bardziej miękki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2011 przepisy