REKLAMA
Muffinki orzechowe
Pyszny , smaczny dodatek do kawy ,na piknik . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/08/muffinki-orzechowe.html
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 200 g mąki pszennej
- 1 budyń orzechowy
- 3 jajka M
- 30 g mielonych orzechów
- 20 g migdałów
- 20 g pokruszonej czekolady
- 100 ml Mleka
- 150 ml oleju rzepakowego
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Suche składniki mieszamy w jednej misce .
2. Krok
Mokre składniki w drugiej , osobnej misce , mieszamy do zjednolicenia .
3. Krok
Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy do wymieszania się składników z pomocą rózgi kuchennej lub drewnianej łyżki .
4. Krok
Gotowe ciasto przelewamy do wyłożonej papilotkami foremki na muffinki . Pieczemy około 30 do 40 minut w temperaturze 170 °C . Po upieczeniu wyciągamy muffinki z formy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia , następnie oprószamy cukrem pudrem .