Babeczki z owocami
Koszyczki owsiane są u nas bardzo popularne. Łatwe, szybkie w przygotowaniu, czy to jako deser, czy na śniadanie 🙂 Można je wypełnić według gustu lub wyobraźni. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Z podanych składników zrobiłam 12 mniejszych koszyczków.
Składniki
Kosze
- 4 Małe dojrzałe banany
- 50 g rodzynki
- 100 g Drobne płatki owsiane
- 1 wyrównana łyżka Cynamon
- Szczypta sól
Nadzienie
- 1 opakowanie Galaretka z czerwonego ciasta
- 250 ml woda
- 1 opakowanie Budyń białkowy waniliowy w proszku
- 300 ml mleko
- Ksylitol / słodzik
- owoce
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgnieć banany widelcem. Wymieszaj wszystkie składniki razem / dodaj banany w razie potrzeby, aby mieszanina nie była sucha, ale nie bardzo rzadka.
Przełóż masę do formy na muffiny. Docisnąć do dna i boków.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 10 - 15 minut w temperaturze 180°.
Pozostawić do ostygnięcia i wyjąć z formy.
Ugotować budyń białkowy, dosłodzić do smaku. Wyłożyć łyżką na dno koszyczków, zostawiając miejsce na galaretkę. Na budyń wyłożyć owoce / ja wyłożyłam maliny i truskawki. Wstawić do lodówki.
Ugotuj żelatynę zgodnie z instrukcją. Wyłożyć łyżką na owoce.
Wstaw do lodówki, aż żelatyna stężeje.
Smacznego 🙂.
* Miałam resztki budyniu i żelatyny, nie wszystko było potrzebne do koszyczków. Podzieliłam budyń na dwie miseczki, na wierzchu ułożyłam owoce i posypałam żelatyną.