REKLAMA

Zelné závitky plněné tofu a zeleninou

Nejdříve si připravíme náplň, na pánvi si osmahneme cibulku, mrkev, až změně přidáme rozdrcené tofu a pár minut restujeme. Přidáme rýži, zamícháme a směs je hotová. Lístky pekingského zelí si vložíme do vroucí vody, aby nám změkly. A začneme balit. Vezmeme si jeden lístek a vložíme do něho trochu směsi a zabalíme, tak aby směs nevypadla. Všechny závitky pak vložíme na pánev a osmahneme na pár minut. Nakonec polijeme omáčkou.

REKLAMA

Składniki

porcje
2

Surowce

  • 1 Opakowanie tofu Dodano do
  • 2 marchew Dodano do
  • Czerwony The Onion Dodano do
  • 150 g Ryż w stanie surowym Dodano do
  • Pekingską kapustę Dodano do

Sos

  • 1 Łyżki Sosy sojowe Dodano do
  • 2 Łyżki Ocet Dodano do
  • 1 Łyżka Papryczka chilli Dodano do
  • Biały sezam Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Najpierw przygotujemy nadzienie, na patelni podsmażamy cebulę, marchew, dodajemy rozdrobnione tofu i dusimy przez kilka minut. Dodajemy ryż, mieszamy i mieszanka jest gotowa.

2. Krok

Liście pekińskiej kapusty włożymy do wrzącej wody, aby zmiękły. I zaczynamy zawijać.

3. Krok

Weź jeden listek i włoż do niego trochę mieszanki, a następnie zawiń, tak aby mieszanka nie wypadła.

4. Krok

Wszystkie naleśniki następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez kilka minut.

5. Krok

Na końcu polewamy sosem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy