REKLAMA

Zelné závitky plněné tofu a zeleninou

Nejdříve si připravíme náplň, na pánvi si osmahneme cibulku, mrkev, až změně přidáme rozdrcené tofu a pár minut restujeme. Přidáme rýži, zamícháme a směs je hotová. Lístky pekingského zelí si vložíme do vroucí vody, aby nám změkly. A začneme balit. Vezmeme si jeden lístek a vložíme do něho trochu směsi a zabalíme, tak aby směs nevypadla. Všechny závitky pak vložíme na pánev a osmahneme na pár minut. Nakonec polijeme omáčkou.

REKLAMA

Składniki

porcje
2

Surowce

  • 1 Opakowanie tofu Dodano do
  • 2 marchew Dodano do
  • Czerwony The Onion Dodano do
  • 150 g Ryż w stanie surowym Dodano do
  • Pekingską kapustę Dodano do

Sos

  • 1 Łyżki Sosy sojowe Dodano do
  • 2 Łyżki Ocet Dodano do
  • 1 Łyżka Papryczka chilli Dodano do
  • Biały sezam Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Najpierw przygotujemy nadzienie, na patelni podsmażamy cebulę, marchew, dodajemy rozdrobnione tofu i dusimy przez kilka minut. Dodajemy ryż, mieszamy i mieszanka jest gotowa.

2. Krok

Liście pekińskiej kapusty włożymy do wrzącej wody, aby zmiękły. I zaczynamy zawijać.

3. Krok

Weź jeden listek i włoż do niego trochę mieszanki, a następnie zawiń, tak aby mieszanka nie wypadła.

4. Krok

Wszystkie naleśniki następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez kilka minut.

5. Krok

Na końcu polewamy sosem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy