REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/tmthr_6pFL5EQPVu95g6/409102401caf70c3dfe08336c15946.jpeg)
Warzywa z grilla
Dziś ponownie skupiamy się na specjałach z grilla. Konkretnie chodzi o pyszne grillowane warzywa na blasze.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 czerwona cebula
- 1 kg Dzieci ziemniaków
- 1 Wielki pietruszka
- 2 Duże marchewki (lub więcej małych)
- 4 goździki czosnek
- oliwa z oliwek
- Sól
- Przyprawy
- Gałązki ziół szałwia tymianek oregano
- Pietruszka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Cebulę obieramy i kroimy na większe kawałki. Dodajemy do miski i polewamy oliwą z oliwek.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/tmthr_6pFL5EQPVu95g6/74c1ad6a60e1c393b4888763e0edc5.png)
Źródło: Youtube
2. Krok
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy. Czosnek obieramy ze większości łupiny i dodajemy cały do reszty warzyw w misce. Polewamy oliwą z oliwek, solimy i przyprawiamy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/tmthr_6pFL5EQPVu95g6/6fc7e8d3c1168dcdc06654af703076.png)
Źródło: Youtube
3. Krok
Dodajemy zioła i ponownie wszystko razem mieszamy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/tmthr_6pFL5EQPVu95g6/68897562eb5272dafe47c4201e24cc.png)
Źródło: Youtube
4. Krok
Wsyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut, 180°C.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/tmthr_6pFL5EQPVu95g6/4e5e260bd5addb84532f277a41e2c5.jpeg)
Źródło: Youtube
5. Krok
Po pół godziny dodajemy cebulę i znów pieczemy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/tmthr_6pFL5EQPVu95g6/b9d5bd83031bce19caf0983e52d89c.jpeg)
Źródło: Youtube
6. Krok
Gotowe pieczone warzywa posypujemy posiekaną świeżą pietruszką i możemy podawać. Smacznego!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/tmthr_6pFL5EQPVu95g6/0fd49fde92dbff4169f872c3b55dc0.jpeg)
Źródło: Youtube