REKLAMA
Warzywa z grilla
Dziś ponownie skupiamy się na specjałach z grilla. Konkretnie chodzi o pyszne grillowane warzywa na blasze.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 czerwona cebula
- 1 kg Dzieci ziemniaków
- 1 Wielki pietruszka
- 2 Duże marchewki (lub więcej małych)
- 4 goździki czosnek
- oliwa z oliwek
- Sól
- Przyprawy
- Gałązki ziół szałwia tymianek oregano
- Pietruszka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Cebulę obieramy i kroimy na większe kawałki. Dodajemy do miski i polewamy oliwą z oliwek.
Źródło: Youtube
2. Krok
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy. Czosnek obieramy ze większości łupiny i dodajemy cały do reszty warzyw w misce. Polewamy oliwą z oliwek, solimy i przyprawiamy.
Źródło: Youtube
3. Krok
Dodajemy zioła i ponownie wszystko razem mieszamy.
Źródło: Youtube
4. Krok
Wsyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut, 180°C.
Źródło: Youtube
5. Krok
Po pół godziny dodajemy cebulę i znów pieczemy.
Źródło: Youtube
6. Krok
Gotowe pieczone warzywa posypujemy posiekaną świeżą pietruszką i możemy podawać. Smacznego!
Źródło: Youtube