REKLAMA

Źródło: Stitchik from Canva

Domowy jogurt z koziego mleka

Przepis jak zrobić domowy jogurt z koziego mleka.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 l Mleko kozie Dodano do
  • 2 łyżki żywy jogurt Dodano do
REKLAMA

Procedura

360 min.
1. Krok

Podgrzej mleko w rondelku w temperaturze 43-46°C. Pozostawić mieszaninę na chwilę do ostygnięcia.

2. Krok

Następnie dodaj żywy jogurt i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Utrzymuj jogurt w stałej temperaturze 43-46°C przez następne 8-12 godzin. Można to osiągnąć na przykład poprzez umieszczenie jogurtu w termosie lub w piekarniku z wyłączonym ogrzewaniem.

4. Krok

Po upływie czasu wymieszaj jogurt i pozostaw do ostygnięcia.

5. Krok

Następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny przed spożyciem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy