REKLAMA
Źródło: Stitchik from Canva
Domowy jogurt z koziego mleka
Przepis jak zrobić domowy jogurt z koziego mleka.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 1 l Mleko kozie
- 2 łyżki żywy jogurt
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
360 min.
1. Krok
Podgrzej mleko w rondelku w temperaturze 43-46°C. Pozostawić mieszaninę na chwilę do ostygnięcia.
2. Krok
Następnie dodaj żywy jogurt i dobrze wymieszaj.
3. Krok
Utrzymuj jogurt w stałej temperaturze 43-46°C przez następne 8-12 godzin. Można to osiągnąć na przykład poprzez umieszczenie jogurtu w termosie lub w piekarniku z wyłączonym ogrzewaniem.
4. Krok
Po upływie czasu wymieszaj jogurt i pozostaw do ostygnięcia.
5. Krok
Następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny przed spożyciem.