REKLAMA

Źródło: Stitchik from Canva

Domowy jogurt z koziego mleka

Przepis jak zrobić domowy jogurt z koziego mleka.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 l Mleko kozie Dodano do
  • 2 łyżki żywy jogurt Dodano do
REKLAMA

Procedura

360 min.
1. Krok

Podgrzej mleko w rondelku w temperaturze 43-46°C. Pozostawić mieszaninę na chwilę do ostygnięcia.

2. Krok

Następnie dodaj żywy jogurt i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Utrzymuj jogurt w stałej temperaturze 43-46°C przez następne 8-12 godzin. Można to osiągnąć na przykład poprzez umieszczenie jogurtu w termosie lub w piekarniku z wyłączonym ogrzewaniem.

4. Krok

Po upływie czasu wymieszaj jogurt i pozostaw do ostygnięcia.

5. Krok

Następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny przed spożyciem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy