REKLAMA
Tofu do smarowania z cebulą dymką
Jeśli szukasz smacznego smarowidła, które możesz zrobić i używać przez cały tydzień, to to smarowidło z tofu i cebuli dymki, które jest bogate w białko, łatwe i gotowe w kilka minut, jest twoją odpowiedzią. Pasta może być podawana na chlebie.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 230 g białe tofu
- 140 g Biały jogurt warzywny
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 Czosnek prasowany
- Posiekana cebula dymka tylko zielona część
- sól
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Tofu zmiksować blenderem lub rozdrobnić rękami na drobne kawałki (tak jak ja to zrobiłam).
2. Krok
Dodaj jogurt, oliwę, czosnek i dobrze wymieszaj.
3. Krok
Doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać posiekaną cebulę dymkę. Lekko wymieszać, posmakować i w razie potrzeby dodać więcej soli lub pieprzu.
4. Krok
Pastę można wstawić do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły, lub podawać od razu.
5. Krok
Gotowe smarowidło podawaj z pieczywem, warzywami lub wypełnij nim wrapy.