REKLAMA
Tofu do smarowania z cebulą dymką

Tofu do smarowania z cebulą dymką

Jeśli szukasz smacznego smarowidła, które możesz zrobić i używać przez cały tydzień, to to smarowidło z tofu i cebuli dymki, które jest bogate w białko, łatwe i gotowe w kilka minut, jest twoją odpowiedzią. Pasta może być podawana na chlebie.

REKLAMA
Prezent na Dzień Matki na ostatnią chwilę? Postaw na królewskie śniadanie do łóżka

Przepis można znaleźć w tym artykule

Prezent na Dzień Matki na ostatnią chwilę? Postaw na królewskie śniadanie do łóżka

Składniki

porcje
2
  • 230 g białe tofu Dodano do
  • 140 g Biały jogurt warzywny Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Czosnek prasowany Dodano do
  • Posiekana cebula dymka tylko zielona część Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Tofu zmiksować blenderem lub rozdrobnić rękami na drobne kawałki (tak jak ja to zrobiłam).

2. Krok

Dodaj jogurt, oliwę, czosnek i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać posiekaną cebulę dymkę. Lekko wymieszać, posmakować i w razie potrzeby dodać więcej soli lub pieprzu.

4. Krok

Pastę można wstawić do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły, lub podawać od razu.

5. Krok

Gotowe smarowidło podawaj z pieczywem, warzywami lub wypełnij nim wrapy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy