REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/9lj86zFTdwpmbM9rtm5I/a3936447d20d0ea772c496814d042a.jpeg)
Jajka faszerowane pieczarkami
Smaczny pomysł na jajka faszerowane z ciekawym farszem. https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2025/03/jajka-faszerowane-pieczarkami.html
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 150 g pieczarek
- 1 mała biała cebula
- 1 Łyżka masla
- 1 Łyżka majonezu
- 1 Łyżka pokrojonego szczypiorku
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- sól Przyprawy
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- Papryka słodka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Cebulę kroimy w drobną kostkę , smażymy na maśle na złoty kolor do całości dokładamy pieczarki starte na tarce o dużych oczkach i smażymy do odparowania wody , studzimy .
2. Krok
Jajka kroimy wzdłuż na pół tak by nie uszkodzić białka . Żółtka wyjmujemy i kruszymy do zimnych pieczarek , dokładamy majonez oraz szczypiorek , doprawiamy do smaku . Całość dokładanie mieszamy .
3. Krok
Gdy farsz mamy gotowy to nakładamy na jajka , przed podaniem schładzamy .
4. Krok
Jajka możemy posypać rzeżuchą lub pokrojonym szczypiorkiem .