REKLAMA
Tarta morelowo-serowa

Tarta morelowo-serowa

Najlepiej smakuje z gałką lodów waniliowych 🍦

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Składniki

  • 250 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 150 g masło Dodano do
  • 100 g cukier puder Dodano do
  • 1 starta skórka z cytryny Dodano do
  • Szczypta sól Dodano do
  • 1 jajko Dodano do

Nadzienie morelowe

  • 600 g Morele Dodano do
  • 60 g cukier kryształ Dodano do
  • 1 Sok z 1 cytryny Dodano do
  • 1 Złoty klas proszek Dodano do
  • 100 ml Woda Dodano do

Serowa nadzienie

  • 500 g Twaróg Dodano do
  • 1 żółtko Dodano do
  • 3 łyżki cukier kryształ Dodano do
  • Szczypta prawdziwa wanilia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

PRZYGOTOWANIE:

2. Krok

Wszystkie składniki na ciasto wymieszajemy razem (składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Dwie trzecie ciasta wciskamy na dno tortownicy, której wcześniej wysmarowaliśmy masłem. Ciasto przebijamy widelcem.

3. Krok

Morele myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Gotujemy je z cukrem i sokiem z cytryny. Złoty kłos / pudding waniliowy mieszamy w wodzie i wlewamy do gotujących się moreli. Gotujemy krótko i pozwalamy lekko ostygnąć.

4. Krok

Ser biały mieszamy z cukrem, wanilią i żółtkiem.

5. Krok

Na przygotowane ciasto nałożymy nadzienie brzoskwiniowe, serowe i pokruszymy resztę ciasta.

6. Krok

Pieczemy w 180 ° około 50 minut.

7. Krok

Smacznego 😍🍑

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy