REKLAMA
Szpinakowe risotto

Szpinakowe risotto

Uwielbiam risotto, czy to dyniowe, buraczkowe czy to szpinakowe

REKLAMA

Składniki

porcje
3
  • 250 g ryż basmati Dodano do
  • 350 g Mrożony szpinak Dodano do
  • 1 łyżeczka ghee Dodano do
  • 100 g mozzarella Dodano do
  • 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szt Mniejsza cebula Dodano do
  • woda Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę do złoconych brzegów. Dodajemy 250g (w moim przypadku były to dwie torebki po 125g) ryżu basmati i zalewamy wodą. Gotujemy, mieszając od czasu do czasu, dodajemy więcej wody w razie potrzeby. Gdy ryż jest półtwardy, dodajemy mrożony szpinak, sól, przyprawy i 1 łyżeczkę ghi. Mieszamy, aż składniki się połączą w kremową masę, a szpinak rozmrozi się. Dodajemy startą mozzarellę, mieszamy i podajemy.

2. Krok

Możesz dostosować gramaturę według siebie. Przepis wystarczy na 3 porcje 😊

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy