REKLAMA
Świeże ciasto marchewkowe z lekkim kremem, mandarynkami i żelatyną
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Pishkot
- 2 jajko
- 160 g starta marchew
- 150 g mąka orkiszowa
- 100 g Cukier kokosowy bioland pl
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 4 łyżki mleko owsiane
- Sole
- 1⁄2 paczki Droetker en proszek do pieczenia
Krem
- 250 g Serek śmietankowy do smarowania bez aromatu
- 250 ml bita śmietana
- sztuczny słodzik
- 1 Łyżka Pasta waniliowa droetker en
- 1 puszka Tangeryny
- 100 ml Sok z mandarynek sok z pomarańczy żółta żelatyna droetker pl
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
Jajka ubić z cukrem do uzyskania piany, stopniowo dodawać olej i mleko, a na końcu suche składniki i marchewkę. Piec w temperaturze 180 przez około 30 minut, sprawdzić szpikulcem. Odstawić do ostygnięcia, jeśli biszkopt jest zbyt pusty, można trochę naciąć, posmarować dżemem morelowym, kremem, ułożyć pomarańcze mandarynki, w międzyczasie odstawić do ostygnięcia. Na koniec wlać przygotowaną żelatynę zgodnie z instrukcją. Najlepiej pozostawić ją na noc do zastygnięcia.