REKLAMA

Źródło: Pexels

Sernik wiedeński

Cudowny kremowy sernik.

REKLAMA

Składniki

porcje
14
  • 150 g herbatników Dodano do
  • 75 g masło Dodano do
  • roztopionego Dodano do
  • 750 g serka twarogowego Dodano do
  • 200 g cukier kryształ Dodano do
  • 3 jajka Dodano do
  • 1 Łyżka mąki ziemniaczanej Dodano do
  • 1 Łyżka mąki pszennej Dodano do
  • 1 Łyżka esencji waniliowej Dodano do
  • szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Zmiksuj herbatniki na drobny pył i wymieszaj z roztopionym masłem.

2. Krok

Wylej masę na dno formy do pieczenia i ugnieć ją, tworząc spód.

3. Krok

W misce zmiksuj ser twarogowy z cukrem na gładką masę.

4. Krok

Dodaj jajka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, esencję waniliową i sól i ponownie zmiksuj.

5. Krok

Wylej masę serową na herbatnikowy spód.

6. Krok

Piecz w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 50-60 minut, aż sernik będzie delikatnie rumiany i lekko wybrzuszony.

7. Krok

Po upieczeniu wystudź sernik i schłodź go w lodówce przez kilka godzin.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy