REKLAMA

Racuszki z bananami

Racuszki z bananami to szybkie, proste i smaczne danie, które możesz przygotować na słodkie śniadanie lub jako przekąskę. Banany nadają racuszkom delikatny, słodki smak, a ich konsystencja jest wyjątkowo puszysta i miękka. Jeden ze smaczniejszych sposobów na wykorzystanie dojrzałych bananów.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 dojrzałe banany Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 2 łyżki cukru Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
  • Do podania: miód, jogurt owoce ... Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Obierz i rozgnieć banany widelcem w misce.

2. Krok

Dodaj do nich jajko, mąkę, mleko, cukier, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko na gładką masę.

3. Krok

Rozgrzej olej na patelni. Nakładaj po łyżce ciasta na patelnię i smaż racuszki na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Powinny pęcznieć i być puszyste.

4. Krok

Po usmażeniu odkładaj racuszki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiar tłuszczu.

5. Krok

Podawaj racuszki gorące z dowolnymi dodatkami jak miód, jogurt, owoce itp.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy