REKLAMA

Źródło: Lilechka75 from Getty Images

Puree z groszku ze śmietaną

Puree z groszku ze śmietaną to mój ulubiony dodatek do mięs. Uwielbiam jego delikatną konsystencję i lekko słodki smak, który ma w sobie zwykły groszek. Przygotowanie wcale nie jest trudne, a dzięki śmietance groszek nabiera zupełnie nowego wymiaru.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mrożony groszek Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • Sól, czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umieść groszek w rondlu i dodaj tyle wody, aby przykryć groszek. Gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut, kiedy groszek powinien być miękki. Zalecam gotowanie groszku nieco dłużej, aby nie stał się twardy.

2. Krok

Odcedź groszek po ugotowaniu i włóż go z powrotem do garnka. Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Używając blendera zanurzeniowego, zmiksować na gładką masę. ň

3. Krok

Podawać puree na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy