REKLAMA
Źródło: Lilechka75 from Getty Images
Puree z groszku ze śmietaną
Puree z groszku ze śmietaną to mój ulubiony dodatek do mięs. Uwielbiam jego delikatną konsystencję i lekko słodki smak, który ma w sobie zwykły groszek. Przygotowanie wcale nie jest trudne, a dzięki śmietance groszek nabiera zupełnie nowego wymiaru.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Mrożony groszek
- 200 ml Bita śmietana
- Sól, czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Umieść groszek w rondlu i dodaj tyle wody, aby przykryć groszek. Gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut, kiedy groszek powinien być miękki. Zalecam gotowanie groszku nieco dłużej, aby nie stał się twardy.
2. Krok
Odcedź groszek po ugotowaniu i włóż go z powrotem do garnka. Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Używając blendera zanurzeniowego, zmiksować na gładką masę. ň
3. Krok
Podawać puree na ciepło.