REKLAMA

Źródło: ajafoto from Getty Images

Pasta jajeczna

Przepis na szybką i niedrogą pastę jajeczną. Moja rodzina zawsze uwielbiała proste, ale pyszne przepisy, a pasta jajeczna zawsze była jednym z ulubionych.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 jajko Dodano do
  • 1 szt mała cebula Dodano do
  • 2 Łyżki Majonez Dodano do
  • 2 Łyżki Musztarda Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Zacznij od ugotowania jajek, jest to najtrudniejszy krok, ponieważ każdy lubi jajka ugotowane inaczej. Osobiście preferuję jajka na twardo, gotowane przez dokładnie 10 minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. W międzyczasie drobno posiekaj cebulę.

2. Krok

Gdy jajka będą gotowe, odcedź je i pozostaw do ostygnięcia. Następnie obierz je i rozgnieć widelcem na mniejsze kawałki.

3. Krok

Dodaj cebulę, majonez i musztardę do jajek i wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

I to wszystko! Ta pasta jajeczna świetnie smakuje schłodzona, więc zalecam pozostawienie jej w szklanym pojemniku w lodówce na około 30 minut przed podaniem. Śniadaniowy klasyk jest już na świecie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy