Źródło: ajafoto from Getty Images
Pasta jajeczna
Przepis na szybką i niedrogą pastę jajeczną. Moja rodzina zawsze uwielbiała proste, ale pyszne przepisy, a pasta jajeczna zawsze była jednym z ulubionych.
Składniki
- 4 jajko
- 1 szt mała cebula
- 2 Łyżki Majonez
- 2 Łyżki Musztarda
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
Procedura
Zacznij od ugotowania jajek, jest to najtrudniejszy krok, ponieważ każdy lubi jajka ugotowane inaczej. Osobiście preferuję jajka na twardo, gotowane przez dokładnie 10 minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. W międzyczasie drobno posiekaj cebulę.
Gdy jajka będą gotowe, odcedź je i pozostaw do ostygnięcia. Następnie obierz je i rozgnieć widelcem na mniejsze kawałki.
Dodaj cebulę, majonez i musztardę do jajek i wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.
I to wszystko! Ta pasta jajeczna świetnie smakuje schłodzona, więc zalecam pozostawienie jej w szklanym pojemniku w lodówce na około 30 minut przed podaniem. Śniadaniowy klasyk jest już na świecie.