REKLAMA

Źródło: Alisa Korolevskaya from Getty Images

Bakłażanowy smarowidło na grzanki

Zdrowe smarowidło, które doskonale pasuje nie tylko do grzanek, ale także do bagietek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt bakłażan Dodano do
  • 2 łyżeczka oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarne pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Obieramy bakłażany, kroimy na pół i wydrążamy. Mięso bakłażana kroimy w kostkę.

2. Krok

Obieramy i kroimy cebulę i czosnek na drobno.

3. Krok

Na patelni na oliwie z oliwek smażymy cebulę i czosnek do złoconego koloru.

4. Krok

Dodajemy pokrojony w kostkę bakłażan, solimy, przyprawiamy i dusimy, aż bakłażan stanie się całkowicie miękki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Deser

1518 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Makaron

238 przepisy