REKLAMA

Źródło: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Pasta sojowa

Zdrowa i smaczna pasta sojowa, idealna jako dodatek do pieczywa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 100 g Płatków sojowych Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Sojowy sos Dodano do
  • 1 łyżka stołowa olej Dodano do
  • 150 ml woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Zeszklij cebulę i czosnek na oleju, do złotego koloru.

2. Krok

Dodaj płatki sojowe i wymieszaj z resztą składników.

3. Krok

Do patelni nalej wodę i sos sojowy, wymieszaj i pozostaw na średnim ogniu na około 5 minut, aż płatki wchłoną większość płynu.

4. Krok

Po ugotowaniu pozostaw mieszaninę do ostygnięcia. Następnie przesuń do blendera i miksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy