REKLAMA
Źródło: Pixabay: Einladung_zum_Essen
Pasta sojowa
Zdrowa i smaczna pasta sojowa, idealna jako dodatek do pieczywa.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 100 g Płatków sojowych
- 1 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 2 łyżka stołowa Sojowy sos
- 1 łyżka stołowa olej
- 150 ml woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Zeszklij cebulę i czosnek na oleju, do złotego koloru.
2. Krok
Dodaj płatki sojowe i wymieszaj z resztą składników.
3. Krok
Do patelni nalej wodę i sos sojowy, wymieszaj i pozostaw na średnim ogniu na około 5 minut, aż płatki wchłoną większość płynu.
4. Krok
Po ugotowaniu pozostaw mieszaninę do ostygnięcia. Następnie przesuń do blendera i miksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję.