REKLAMA

Źródło: Pexels

Panna cotta

Panna cotta to włoski deser, który jest prosty i szybki do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 laska wanilii Dodano do
  • przecięta i wyciśnięta z nasion Dodano do
  • 112 łyżeczki żelatyny Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

W rondelku podgrzej śmietankę kremówkę, cukier i laskę wanilii. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.

2. Krok

W małej misce wymieszaj żelatynę z zimną wodą.

3. Krok

Gdy śmietanka zacznie się gotować, wlej żelatynę do rondelka i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.

4. Krok

Przelej panna cotta do małych filiżanek lub kieliszków.

5. Krok

Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub do momentu, aż panna cotta zgęstnieje.

6. Krok

Podawaj z ulubionymi owocami lub sosem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy