REKLAMA
Źródło: Pexels
Panna cotta
Panna cotta to włoski deser, który jest prosty i szybki do przygotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 laska wanilii
- przecięta i wyciśnięta z nasion
- 11⁄2 łyżeczki żelatyny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
W rondelku podgrzej śmietankę kremówkę, cukier i laskę wanilii. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
2. Krok
W małej misce wymieszaj żelatynę z zimną wodą.
3. Krok
Gdy śmietanka zacznie się gotować, wlej żelatynę do rondelka i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
4. Krok
Przelej panna cotta do małych filiżanek lub kieliszków.
5. Krok
Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub do momentu, aż panna cotta zgęstnieje.
6. Krok
Podawaj z ulubionymi owocami lub sosem.