REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oS5Km5ExxFv1mRtn8Kwm/20b4f01ef0fde1acf4ae9105cf4540.jpeg)
Ogórki kiszone
Szybko fermentowane ogórki.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1200 g ogórki
- 2 Łyżeczka sól
- czosnek
- koperek
- chrzan
- Liście wiśni
- 2 l woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Umieść całe ogórki w dużej misce i zalej wodą. Umyj je dokładnie, wylej wodę i przepłucz czystą wodą.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oS5Km5ExxFv1mRtn8Kwm/cb3b1701e80f0023e46150cb357662.png)
Źródło: Youtube
2. Krok
Umieść warzywa w odpowiednio umytych słoikach. Na dnie szklanki ułożyć dwa kawałki chrzanu, a na wierzchu ułożyć ogórki.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oS5Km5ExxFv1mRtn8Kwm/9ae2cb61358f79be9a410efb2d90d0.jpeg)
Źródło: Youtube
3. Krok
Umieść czosnek i liście wiśni na ogórkach.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oS5Km5ExxFv1mRtn8Kwm/daca1a941ad5b82d6b2d2342fba02f.jpeg)
Źródło: Youtube
4. Krok
Ułóż cały koperek na wierzchu ogórków.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oS5Km5ExxFv1mRtn8Kwm/00de8f943b601a98743b67034d678e.jpeg)
Źródło: Youtube
5. Krok
Doprowadź wodę i sól do wrzenia w rondlu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oS5Km5ExxFv1mRtn8Kwm/7f2caeaff1827eefda7a15298dc162.jpeg)
Źródło: Youtube
6. Krok
Wlać do szklanek, gdy są jeszcze gorące.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oS5Km5ExxFv1mRtn8Kwm/df1c8dc1c38f7710f16607660e9e0e.jpeg)
Źródło: Youtube
7. Krok
Zamknąć słoiki szczelnie pokrywką i przykryć ściereczką. Po 4 tygodniach w ciemnym miejscu ogórki są gotowe. Smacznego
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/oS5Km5ExxFv1mRtn8Kwm/ae0c4e155c32ce0ce55fe4848c9fef.jpeg)
Źródło: Youtube