REKLAMA

Najlepszy ciasto marchewkowe

Miękki i smaczny

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Składniki

  • 100 g starta marchew Dodano do
  • 65 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 3 jajko Dodano do
  • 20 g cukier kokosowy Dodano do
  • 12 Pakiet proszek do pieczenia Dodano do
  • 3 łyżki Wilgotnej wody Dodano do
  • 3 łyżka stołowa olej rzepakowy Dodano do
  • 1 łyżka stołowa sok z cytryny Dodano do

Na posypanie

  • Dżem do smarowania Dodano do
  • kokos Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Użyłem okrągłej formy o średnicy 26 cm.

2. Krok

Jajka ubijamy z cukrem.

3. Krok

Dodajemy olej, wodę i sok z cytryny, a następnie mieszamy.

4. Krok

Następnie dodajemy startą na tarce marchewkę i mieszamy.

5. Krok

Na koniec ubijemy gładką mąkę (użyłem bananowej) i proszek do pieczenia.

6. Krok

Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.

7. Krok

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180/30 minut lub według potrzeb do złocistego koloru.

8. Krok

Wybieramy i pozostawiamy do ostygnięcia.

9. Krok

Wierzchołek posmarowałem morelowym dżemem i posypałem kokosem.

10. Krok

Polecam użyć mniejszą formę, aby ciasteczko było trochę wyższe. Lub możesz użyć formy na muffiny, bułeczki.

11. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy