REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/xiY3I3sHKNEjszBqt5Qb/842514895ade026913ac9948696fb9.jpeg)
Źródło: Facebook - Varenie je radosť.
Mus jabłkowy
Przygotuj w domu mus jabłkowy. Doskonale nadaje się do budyniów czy po prostu do podjadania.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 1 kg jabłko
- 50 ml woda
- 1 szt cukier waniliowy
- 1 szt salko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Gotujemy je do miękkości z odrobiną wody i cukrem waniliowym.
2. Krok
Po naciśnięciu je zdejmujemy z ognia, blendujemy i dodajemy sólko. Ponownie przegotowujemy. Otrzymamy puree jabłkowe o delikatnej konsystencji.
3. Krok
Mus do kubków przelewamy i sterylizujemy przez około 20 minut. Woda w garnku do konserwowania powinna sięgać maksymalnie do 2/3 kubków.