REKLAMA

Źródło: Facebook - Varenie je radosť.

Mus jabłkowy

Przygotuj w domu mus jabłkowy. Doskonale nadaje się do budyniów czy po prostu do podjadania.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg jabłko Dodano do
  • 50 ml woda Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do
  • 1 szt salko Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Obieramy jabłka, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Gotujemy je do miękkości z odrobiną wody i cukrem waniliowym.

2. Krok

Po naciśnięciu je zdejmujemy z ognia, blendujemy i dodajemy sólko. Ponownie przegotowujemy. Otrzymamy puree jabłkowe o delikatnej konsystencji.

3. Krok

Mus do kubków przelewamy i sterylizujemy przez około 20 minut. Woda w garnku do konserwowania powinna sięgać maksymalnie do 2/3 kubków.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy