REKLAMA
Muffinki z cukinii
Zapisz ten przepis na sezon cukinii. Proste muffinki w dwóch kolorach.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 400 g Cukinia
- 2 jajko
- 1 szt banan
- 25 ml olej
- 50 ml mleko
- 40 g Mąka owsiana
- 100 g Pełnoziarnistej mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka Soda Bicarbonate do herbaty
- 2 łyżeczka Cynamon
- szczypta Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Cukinię ścieramy na tarce i odciśniemy. W miseczce mieszamy suche składniki. Dodajemy jajka, olej, mleko i rozgnieciony banan. Na koniec dodajemy odcisniętą cukinię. Ciasto dzielimy na dwie części
2. Krok
Do pierwszej części dodajemy 10g kakao, ewentualnie czekoladowy białko i czekoladowe flavdrops.
3. Krok
Do drugiej części możemy dodać białko waniliowe i waniliowe krople aromatyczne.
4. Krok
Do silikonowych koszyczków nakładamy na przemian ciemną i jasną część. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.