REKLAMA
Muffinki z cukinii

Muffinki z cukinii

Zapisz ten przepis na sezon cukinii. Proste muffinki w dwóch kolorach.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 400 g Cukinia Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 1 szt banan Dodano do
  • 25 ml olej Dodano do
  • 50 ml mleko Dodano do
  • 40 g Mąka owsiana Dodano do
  • 100 g Pełnoziarnistej mąki orkiszowej Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka Soda Bicarbonate do herbaty Dodano do
  • 2 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • szczypta Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cukinię ścieramy na tarce i odciśniemy. W miseczce mieszamy suche składniki. Dodajemy jajka, olej, mleko i rozgnieciony banan. Na koniec dodajemy odcisniętą cukinię. Ciasto dzielimy na dwie części

2. Krok

Do pierwszej części dodajemy 10g kakao, ewentualnie czekoladowy białko i czekoladowe flavdrops.

3. Krok

Do drugiej części możemy dodać białko waniliowe i waniliowe krople aromatyczne.

4. Krok

Do silikonowych koszyczków nakładamy na przemian ciemną i jasną część. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy