REKLAMA
Muffinki z cukinii

Muffinki z cukinii

Zapisz ten przepis na sezon cukinii. Proste muffinki w dwóch kolorach.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 400 g Cukinia Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 1 szt banan Dodano do
  • 25 ml olej Dodano do
  • 50 ml mleko Dodano do
  • 40 g Mąka owsiana Dodano do
  • 100 g Pełnoziarnistej mąki orkiszowej Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka Soda Bicarbonate do herbaty Dodano do
  • 2 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • szczypta Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Cukinię ścieramy na tarce i odciśniemy. W miseczce mieszamy suche składniki. Dodajemy jajka, olej, mleko i rozgnieciony banan. Na koniec dodajemy odcisniętą cukinię. Ciasto dzielimy na dwie części

2. Krok

Do pierwszej części dodajemy 10g kakao, ewentualnie czekoladowy białko i czekoladowe flavdrops.

3. Krok

Do drugiej części możemy dodać białko waniliowe i waniliowe krople aromatyczne.

4. Krok

Do silikonowych koszyczków nakładamy na przemian ciemną i jasną część. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy