REKLAMA

Źródło: zkruger from Getty Images

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana to tradycyjne polskie danie, które jest nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Można go podawać jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze sprawdzi się jako samodzielne danie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 1 sztuka młoda kapusta Dodano do
  • 200 g boczek Dodano do
  • 1 sztuka cebula Dodano do
  • 1 szkło Bulion Dodano do
  • 1 Łyżka olej Dodano do

Przyprawy

  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni do momentu aż stanie się chrupiący.

2. Krok

Dodajemy posiekaną cebulę do boczku i smażymy, aż cebula będzie miała złoty kolor.

3. Krok

Dodajemy posiekaną kapustę do patelni, mieszamy i smażymy około 5 minut.

4. Krok

Dodajemy bulion do patelni, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut, aż kapusta będzie miękka.

5. Krok

Dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut.

6. Krok

Podajemy gorące. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Obiad

2063 przepisy

Dania mięsne

1067 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Mascarpone

133 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy