REKLAMA

Źródło: zkruger from Getty Images

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana to tradycyjne polskie danie, które jest nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Można go podawać jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze sprawdzi się jako samodzielne danie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 1 sztuka młoda kapusta Dodano do
  • 200 g boczek Dodano do
  • 1 sztuka cebula Dodano do
  • 1 szkło Bulion Dodano do
  • 1 Łyżka olej Dodano do

Przyprawy

  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni do momentu aż stanie się chrupiący.

2. Krok

Dodajemy posiekaną cebulę do boczku i smażymy, aż cebula będzie miała złoty kolor.

3. Krok

Dodajemy posiekaną kapustę do patelni, mieszamy i smażymy około 5 minut.

4. Krok

Dodajemy bulion do patelni, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut, aż kapusta będzie miękka.

5. Krok

Dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut.

6. Krok

Podajemy gorące. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy