REKLAMA

Źródło: Syda Productions from Canva

Lustrzana polewa do ciast

Luksusowa polewa, która nada Twojemu ciastu nieodparty wygląd. Idealna na specjalne okazje lub kiedykolwiek chcesz zrobić wrażenie.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g cukier Dodano do
  • 75 ml woda Dodano do
  • 100 g salko Dodano do
  • 8 g Żelatyna Dodano do
  • 50 ml zimna woda Dodano do
  • 30 g kakao Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i pozwalamy jej spęcznieć.

2. Krok

W małym garnku mieszamy cukier, wodę i sól. Gotujemy do wrzenia i gotujemy przez 2 minuty.

3. Krok

Do gorącej mieszanki dodajemy spuchniętą żelatynę i mieszamy, aż się całkowicie rozpuści.

4. Krok

Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy, aby zapobiec powstawaniu grudek.

5. Krok

Pozwól karmelowi ostygnąć do temperatury pokojowej, a następnie równomiernie nalej go na tort.

6. Krok

Zostawiamy tort w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aby polewa całkowicie zastygła.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy