REKLAMA
Źródło: Syda Productions from Canva
Lustrzana polewa do ciast
Luksusowa polewa, która nada Twojemu ciastu nieodparty wygląd. Idealna na specjalne okazje lub kiedykolwiek chcesz zrobić wrażenie.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 200 g cukier
- 75 ml woda
- 100 g salko
- 8 g Żelatyna
- 50 ml zimna woda
- 30 g kakao
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i pozwalamy jej spęcznieć.
2. Krok
W małym garnku mieszamy cukier, wodę i sól. Gotujemy do wrzenia i gotujemy przez 2 minuty.
3. Krok
Do gorącej mieszanki dodajemy spuchniętą żelatynę i mieszamy, aż się całkowicie rozpuści.
4. Krok
Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy, aby zapobiec powstawaniu grudek.
5. Krok
Pozwól karmelowi ostygnąć do temperatury pokojowej, a następnie równomiernie nalej go na tort.
6. Krok
Zostawiamy tort w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aby polewa całkowicie zastygła.