REKLAMA

Jabłkowy pudink

Świetny

REKLAMA

Składniki

porcje
9
  • 500 g Chałka Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 95 cukier kryształ Dodano do
  • 25 g Roztopione masło Dodano do
  • 100 ml mleko Dodano do
  • 200 ml krem do gotowania Dodano do
  • 500 g Odtłuszczony twaróg Dodano do
  • 3 żółtko Dodano do
  • 50 g cukier puder Dodano do
  • 3 kawałek jabłko Dodano do
  • 1 cukier waniliowy Dodano do
  • 2 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 3 białka jaj Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Wymieszamy 1 jajko, 1 żółtko, 25g cukru, 25g masła, śmietanę i mleko. Dokładnie namaczamy drobno pokrojony chleb świąteczny w przygotowanej mieszance. Przygotowujemy warstwę twarogową. Dwa żółtka mieszamy z cukrem pudrem i dodajemy twaróg. Do części jabłkowej po prostu trzemy jabłka i dodajemy cukier waniliowy z cynamonem. Na dno naczynia do zapiekania kładziemy warstwę mokrego chleba świątecznego. Dodajemy warstwę jabłek, używamy wszystkich jabłek. Na to dodajemy cienką warstwę twarogu, ponownie chleb świąteczny, resztę twarogu i znów chleb świąteczny. Pieczemy przez 35 minut przy 160°C. W międzyczasie ubijamy białka na sztywną pianę z 70g cukru. Pianę dodajemy do upieczonego chleba i pieczemy jeszcze 10 minut przy 180°C.

2. Krok

Smacznego kumple!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Dania mięsne

1067 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciasta

370 przepisy