REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ZSU0GBqGCxPtMemESkYJ/b211e91a33a21c433df25bd2386c16.jpeg)
Źródło: Canva
Jabłkowy placek z ciasta francuskiego
Szybki jabłkowy placek z ciasta francuskiego.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 4 kawałek większe jabłka
- 100 g cukier brązowy
- 1 łyżka stołowa Cynamon
- 1 szt Jajko na twardo
- cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Krok
Rozwałkować ciasto francuskie i przekroić je na pół.
3. Krok
Umieść jabłka na połowie drogi i posyp je kryształkami cukru i cynamonem.
4. Krok
Umieść drugą połowę ciasta na jabłkach i ładnie je zamknij, aby krawędzie się utrzymały.
5. Krok
Posmaruj wierzch szarlotki ubitym jajkiem.
6. Krok
Pieczemy szarlotkę w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez około 25 - 30 minut, aż stanie się brązowa.
7. Krok
Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia i posyp cukrem pudrem.
8. Krok
Ten jabłkowy ciasto można podawać z górą lodów.