REKLAMA
Domowe lody czekoladowe
Lodki czekoladowe są idealnym odświeżeniem w letnie dni, kiedy pragniemy schłodzonych deserów o słodkim smaku czekolady.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 2 kubki śmietana do ubijania
- 1 skondensowane mleko niesłodzone
- 50 g czekolada
- 3 łyżka stołowa kakao
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
240 min.
1. Krok
Śmietanę ubijamy do delikatnej konsystencji i dodajemy do niej kakao.
2. Krok
Następnie stopniowo dodajemy mleko skondensowane i ubijamy.
3. Krok
Czekoladę zetrzyj na tarce i delikatnie wymieszaj z mieszaniną.
4. Krok
Mieszaninę wlewamy do zamykanej pojemności i pozostawiamy do zamrożenia.
5. Krok
Wyjmij czekoladowe lody z zamrażarki 10 minut przed podaniem.