REKLAMA

Źródło: margouillatphotos from Getty Images

Czekoladowe ciasto bezglutenowe

To ciasto czekoladowe jest pysznym słodkością dla wszystkich, którzy unikają glutenu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g czekolady Dodano do
  • 200 g Tekst Dodano do
  • 200 g cukru Dodano do
  • 5 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżka Ekstrakt z wanilii Dodano do
  • 50 g kakao w proszku Dodano do
  • 50 g Mąki migdałowej Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 °C i przygotuj formę do pieczenia. Wyłóż formę papierem do pieczenia.

2. Krok

Rozpuść czekoladę i masło na małym ogniu. Następnie dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Do czekoladowej mieszanki dodaj jajka, jedno po drugim, stale mieszając. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy.

4. Krok

W innej misce wymieszaj proszek kakaowy i mąkę migdałową. Następnie dodaj tę suchą mieszaninę do czekoladowej mieszanki i dobrze wymieszaj.

5. Krok

Wlej ciasto do przygotowanej formy i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 25 do 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy