REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/gyfD2GSg4AHI1B7utcHB/91d68e0eadf8e01ff1db6b41ae0f9c.jpeg)
Źródło: margouillatphotos from Getty Images
Czekoladowe ciasto bezglutenowe
To ciasto czekoladowe jest pysznym słodkością dla wszystkich, którzy unikają glutenu.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 200 g czekolady
- 200 g Tekst
- 200 g cukru
- 5 szt jajko
- 1 łyżka Ekstrakt z wanilii
- 50 g kakao w proszku
- 50 g Mąki migdałowej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 °C i przygotuj formę do pieczenia. Wyłóż formę papierem do pieczenia.
2. Krok
Rozpuść czekoladę i masło na małym ogniu. Następnie dodaj cukier i dobrze wymieszaj.
3. Krok
Do czekoladowej mieszanki dodaj jajka, jedno po drugim, stale mieszając. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy.
4. Krok
W innej misce wymieszaj proszek kakaowy i mąkę migdałową. Następnie dodaj tę suchą mieszaninę do czekoladowej mieszanki i dobrze wymieszaj.
5. Krok
Wlej ciasto do przygotowanej formy i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 25 do 30 minut.