REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/eZBqYhUY_tHmskM44yPl/99428ac3357b0f36f7e9c6238915a1.jpeg)
Ciasto ucierane z rabarbarem
REKLAMA
Składniki
porcje
24
- 2 kubki mąka samozbrylająca
- 1 kubek cukier puder
- 1⁄2 kubek olej
- 2 dcl mleko
- 1 szt jajko
- 1 proszek do pieczenia
- 2 Pakiety cukier waniliowy
- rabarbar
- truskawki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rabarbar myjemy, kroimy na małe kawałki o wielkości około centymetra i posypujemy cukrem waniliowym. Mieszamy i zostawiamy na jakiś czas.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/eZBqYhUY_tHmskM44yPl/e70f5d4450be9ac080f133a785aa41.jpeg)
2. Krok
Mąkę, cukier i olej mieszamy i odstawiamy 3/4 szklanki tej mieszaniny na bułkę tartą. Do reszty dodajemy jajko, mleko, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy ciasto i wylewamy je na natłuszczoną i obsypaną mąką blachę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/eZBqYhUY_tHmskM44yPl/b364b2de257f2517a7d625ed467c03.jpeg)
3. Krok
Na drogę kładziemy przygotowane rabarbar, truskawki pokrojone na mniejsze kawałki i posypujemy odłożoną kruszonką. Pieczemy w piekarniku w 180 C przez około 40 minut lub do zarumienienia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/eZBqYhUY_tHmskM44yPl/94cdabba912d41761655efbd4d3dd7.jpeg)