REKLAMA
Ciasto ucierane z rabarbarem

Ciasto ucierane z rabarbarem

REKLAMA

Składniki

porcje
24
  • 2 kubki mąka samozbrylająca Dodano do
  • 1 kubek cukier puder Dodano do
  • 12 kubek olej Dodano do
  • 2 dcl mleko Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 proszek do pieczenia Dodano do
  • 2 Pakiety cukier waniliowy Dodano do
  • rabarbar Dodano do
  • truskawki Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rabarbar myjemy, kroimy na małe kawałki o wielkości około centymetra i posypujemy cukrem waniliowym. Mieszamy i zostawiamy na jakiś czas.

Ciasto ucierane z rabarbarem - etap przygotowania 1
2. Krok

Mąkę, cukier i olej mieszamy i odstawiamy 3/4 szklanki tej mieszaniny na bułkę tartą. Do reszty dodajemy jajko, mleko, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy ciasto i wylewamy je na natłuszczoną i obsypaną mąką blachę.

Ciasto ucierane z rabarbarem - etap przygotowania 1
3. Krok

Na drogę kładziemy przygotowane rabarbar, truskawki pokrojone na mniejsze kawałki i posypujemy odłożoną kruszonką. Pieczemy w piekarniku w 180 C przez około 40 minut lub do zarumienienia.

Ciasto ucierane z rabarbarem - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy