REKLAMA
Buchty pieczone w piekarniku

Buchty pieczone w piekarniku

Buchty nadziewane dżemem z posypką na wierzchu.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Narzędzia

  • 20 g świeżych drożdży Dodano do
  • 250 ml ciepłego mleka Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 500 g Mąka pszenna Dodano do
  • 50 g rozpuszczonego masła Dodano do
  • 50 g cukru Dodano do
  • Szczypta Piasek Dodano do

Piasek dekoracyjny

  • 20 Tłumaczenie Dodano do
  • 30 g Mąka gładka Dodano do
  • 15 g cukru pudru Dodano do
  • Farsz z dżemem Dodano do
  • twaróg Dodano do
  • Dżem Dodano do
  • KREM Orzeszkowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

1. Do naczynia wlewamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże i mieszamy.

2. Krok

2. Z przesianej mąki odłożymy 2 łyżki i dodamy do zaczynu, wymieszać.

3. Krok

Z odmierzonej ilości cukru odłóż jedną łyżeczkę i dodaj do zaczynu. Pozostaw do spęcznienia.

4. Krok

Do miski dodajemy mąkę, sól, cukier, jajka, roztopione masło i drożdże.

5. Krok

Zagnieść ciasto i pozostawić na godzinę do wyrośnięcia.

6. Krok

6. Często męczymy się i dzielimy na 10 części.

7. Krok

Każdą część formujemy w kształt placek i umieszczamy w środku nadzienie.

8. Krok

8. Uformujemy kulkę i bułki umieszczamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia.

9. Krok

9. Smarujemy rozpuszczonym masłem i posypujemy posypką (mieszamy wszystkie składniki)

10. Krok

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180/25-30 minut wg potrzeb do złocona.

11. Krok

Smacznego!😉

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy