REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Ro5sv0jzc_avraR53Pex/8cbbee983a2ddd5fa158a19d99c8f5.jpeg)
Wilgotne ciasto z borówkami
Szybki i niewymagający sernik z borówkami.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Koszyk
- 200 g mąka samozbrylająca
- 100 g kakao
- 50 g cukier
- 100 g masło
- 1 jajko
- 2 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka aromat waniliowy
Nadzienie
- 1 bal budyń waniliowy
- 3 kawałek jajko
- 1 łyżeczka aromat waniliowy
- 120 g masło
- 100 g cukier
- 150 ml bita śmietana
- 500 g twaróg drobny
Owoce
- 250 g Jagoda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Składniki ciasta mieszamy. Gotowe ciasto wkładamy do formy. Ciasto należy delikatnie podnieść do krawędzi. Nagrzej piekarnik do 180°C.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Ro5sv0jzc_avraR53Pex/7bc7ffe9e8379c07a8f93f530c5b41.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Wszystkie składniki na nadzienie mieszamy razem. Ostrożnie wlejemy połowę mieszanki do przygotowanej bazy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Ro5sv0jzc_avraR53Pex/4b0f1c08aa5250225a4d35a4f8e772.png)
Źródło: Youtube
3. Krok
Zapiszemy połowę borówek i powoli polewamy resztę nadzienia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Ro5sv0jzc_avraR53Pex/eef4a473a05cfb6b08e9e19ec40026.jpeg)
Źródło: Youtube
4. Krok
Ostrożnie dodajemy resztę jagód. Pieczemy 50-60 minut w zależności od typu piekarnika.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Ro5sv0jzc_avraR53Pex/b9d208a42281f00d703f4832c626f3.jpeg)
Źródło: Youtube