REKLAMA

Źródło: phbcz from Getty Images

Wieprzowina z czerwoną fasolą

Przepis na duszoną wieprzowinę z czerwoną fasolą, która nadaje się zarówno do codziennego, jak i świątecznego stołu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 1 szt Puszka czerwonej fasoli Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżki Mieszanki przypraw do wieprzowiny Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Zacznij od przygotowania wieprzowiny. Pokrój mięso na mniejsze kawałki.

2. Krok

Rozgrzej trochę oliwy z oliwek na patelni i najpierw podsmaż cebulę, a następnie dodaj posiekane mięso i smaż, aż stanie się złocistobrązowe z zewnątrz.

3. Krok

Po chwili dodać zmiażdżony czosnek i również go podsmażyć.

4. Krok

Doprawić mięso przyprawą do mięsa, solą i czarnym pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu pod przykryciem.

5. Krok

Po około 20 minutach dodaj czerwoną fasolę na patelnię z solanką.

6. Krok

Dusić z mięsem przez kilka minut i podawać z chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy