REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/E4phrjjo-6WhtU-oqh3w/9b8b8b49a09d76249fb8d9e6ef43d5.jpeg)
Źródło: phbcz from Getty Images
Wieprzowina z czerwoną fasolą
Przepis na duszoną wieprzowinę z czerwoną fasolą, która nadaje się zarówno do codziennego, jak i świątecznego stołu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g wieprzowiny
- 1 szt Puszka czerwonej fasoli
- 2 szt The Onion
- 3 goździki Czosnek
- 2 łyżki Mieszanki przypraw do wieprzowiny
- Sól i mielony czarny pieprz
- oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Zacznij od przygotowania wieprzowiny. Pokrój mięso na mniejsze kawałki.
2. Krok
Rozgrzej trochę oliwy z oliwek na patelni i najpierw podsmaż cebulę, a następnie dodaj posiekane mięso i smaż, aż stanie się złocistobrązowe z zewnątrz.
3. Krok
Po chwili dodać zmiażdżony czosnek i również go podsmażyć.
4. Krok
Doprawić mięso przyprawą do mięsa, solą i czarnym pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu pod przykryciem.
5. Krok
Po około 20 minutach dodaj czerwoną fasolę na patelnię z solanką.
6. Krok
Dusić z mięsem przez kilka minut i podawać z chlebem.