REKLAMA

Źródło: phbcz from Getty Images

Wieprzowina z czerwoną fasolą

Przepis na duszoną wieprzowinę z czerwoną fasolą, która nadaje się zarówno do codziennego, jak i świątecznego stołu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 1 szt Puszka czerwonej fasoli Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżki Mieszanki przypraw do wieprzowiny Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Zacznij od przygotowania wieprzowiny. Pokrój mięso na mniejsze kawałki.

2. Krok

Rozgrzej trochę oliwy z oliwek na patelni i najpierw podsmaż cebulę, a następnie dodaj posiekane mięso i smaż, aż stanie się złocistobrązowe z zewnątrz.

3. Krok

Po chwili dodać zmiażdżony czosnek i również go podsmażyć.

4. Krok

Doprawić mięso przyprawą do mięsa, solą i czarnym pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać i dusić na małym ogniu pod przykryciem.

5. Krok

Po około 20 minutach dodaj czerwoną fasolę na patelnię z solanką.

6. Krok

Dusić z mięsem przez kilka minut i podawać z chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy