REKLAMA
Wegańskie Amerykańskie Naleśniki
Ten przepis oferuje bogatą, sycącą, wegańską wersję amerykańskich naleśników, które są niezwykle łatwe do przygotowania. Nie potrzebujesz mleka ani jajek, aby uzyskać idealnie miękkie i grube naleśniki!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 280 g Mąka
- 2 tk Proszek do pieczenia
- 1⁄2 tk Sól
- 2 Łyżka stołowa cukier
- 475 ml mleko roślinne
- 2 Łyżka stołowa olej
- 1 tk ocet jabłkowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Wymieszaj wszystkie suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, sól, cukier) w dużej misce.
2. Krok
Dodaj mleko roślinne, olej i ocet jabłkowy.
3. Krok
Wymieszaj składniki, ale uważaj, aby nie wymieszać ciasta zbyt mocno. Mogą pozostać niektóre kawałki.
4. Krok
Rozgrzejmy patelnię na średnim ogniu i dodajmy trochę oleju.
5. Krok
Wlej ciasto na patelnię i piecz, aż spód naleśnika będzie złoty. Następnie przewróć go i piecz również z drugiej strony.
6. Krok
Powtarzaj, dopóki ciasto się nie skończy.
7. Krok
Podajemy ze świeżymi owocami, syropem klonowym lub naszym ulubionym dodatkiem. Smacznego!