REKLAMA
Źródło: gaffera via Getty Images
Warzywa z koperkiem i marchewką
Pyszne i zdrowe danie warzywne, które można podawać jako dodatek lub danie główne. Kombinacja kopru włoskiego i marchwi wprowadza na stół unikalny wybuch smaku, który jest zaokrąglony szczyptą cytryny.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 2 Kawałek Kopru koperkowe
- 4 Kawałek Marchewki
- 1 Kawałek cytryna
- 2 Łyżka oliwa z oliwek
Przyprawy
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oczyścić koper włoski i marchewki i pokroić w cienkie plasterki. Wycisnąć sok z cytryny i odłożyć go na bok.
2. Krok
W dużym rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj fenkuł i marchewki i smaż, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.
3. Krok
Skrop sokiem z cytryny warzywa i dopraw solą i pieprzem. Pozwól gotować jeszcze przez 5 minut, aż warzywa zmiękną.
4. Krok
Podawaj ciepłe warzywa z kopru włoskiego i marchewki jako dodatek lub danie główne.