REKLAMA

Źródło: gaffera via Getty Images

Warzywa z koperkiem i marchewką

Pyszne i zdrowe danie warzywne, które można podawać jako dodatek lub danie główne. Kombinacja kopru włoskiego i marchwi wprowadza na stół unikalny wybuch smaku, który jest zaokrąglony szczyptą cytryny.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 2 Kawałek Kopru koperkowe Dodano do
  • 4 Kawałek Marchewki Dodano do
  • 1 Kawałek cytryna Dodano do
  • 2 Łyżka oliwa z oliwek Dodano do

Przyprawy

  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Oczyścić koper włoski i marchewki i pokroić w cienkie plasterki. Wycisnąć sok z cytryny i odłożyć go na bok.

2. Krok

W dużym rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj fenkuł i marchewki i smaż, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.

3. Krok

Skrop sokiem z cytryny warzywa i dopraw solą i pieprzem. Pozwól gotować jeszcze przez 5 minut, aż warzywa zmiękną.

4. Krok

Podawaj ciepłe warzywa z kopru włoskiego i marchewki jako dodatek lub danie główne.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy