REKLAMA
Źródło: Studioimagen73 from Canva
Udziec z indyka na warzywach
Wypróbuj ten pyszny udziec z indyka na warzywach.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso
- 1 kawałek Udziec indyczy
- 2 goździki czosnek
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Warzywa
- 1 Kawałki marchewki
- 1 Kawałki The Onion
- 1 kawałek pieprz zielony
- 1 Kawałki czerwona papryka
- 2 kawałek ziemniak
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 °C i przygotuj formę do pieczenia.
2. Krok
Umyj udko z indyka i natrzyj go czosnkiem, solą i przyprawami.
3. Krok
Do formy do pieczenia wkładamy udziec i dookoła niego pokrojoną warzywa.
4. Krok
Włóż formę do piekarnika i piecz przez 2 godziny, ewentualnie do momentu, kiedy mięso zmięknie.