REKLAMA
Tort z truskawkami

Tort z truskawkami

Naprawdę szybki tort truskawkowy, doskonały soczysty.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Kosz

  • 2 duże jajka Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 90 g mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 10 g skrobia kukurydziana Dodano do
  • 15 g roztopione masło Dodano do
  • 25 g mleko Dodano do

Krem

  • 400 g bita śmietana Dodano do
  • 20 g cukier puder Dodano do
  • 250 g Pokrojone truskawki Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W misce ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy mąkę, skrobię kukurydzianą, mleko i masło. Zagniatamy gładkie ciasto. Pieczemy je w formie do tortów w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut.

Tort z truskawkami - etap przygotowania 1
2. Krok

Podczas gdy ciasto się piecze, ubijemy śmietanę razem z cukrem. Do ubitej śmietany dodajemy pokrojone świeże truskawki. Wszystko mieszamy razem.

Tort z truskawkami - etap przygotowania 1
3. Krok

Pieczony biszkopt dzielimy na trzy równe części. Na każdy kawałek ciasta nakładamy syrop cukrowy i warstwę kremu. Powtarzamy dla wszystkich trzech kawałków.

Tort z truskawkami - etap przygotowania 1
4. Krok

Kiedy tort jest już napełniony, smarujemy go kremem również na wierzchu i ładnie wygładzamy. Według fantazji, możemy go już tylko udekorować bitą śmietaną i truskawkami.

Tort z truskawkami - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy