REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/OtgWacMo-p8GtywchirK/31de08c50e6a2720e1af78f2786afb.jpeg)
Tort z truskawkami
Naprawdę szybki tort truskawkowy, doskonały soczysty.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Kosz
- 2 duże jajka
- 100 g cukier
- 90 g mąka półgruboziarnista
- 10 g skrobia kukurydziana
- 15 g roztopione masło
- 25 g mleko
Krem
- 400 g bita śmietana
- 20 g cukier puder
- 250 g Pokrojone truskawki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W misce ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy mąkę, skrobię kukurydzianą, mleko i masło. Zagniatamy gładkie ciasto. Pieczemy je w formie do tortów w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/OtgWacMo-p8GtywchirK/18ebf532bd31963ed33c5d9316fff0.jpeg)
2. Krok
Podczas gdy ciasto się piecze, ubijemy śmietanę razem z cukrem. Do ubitej śmietany dodajemy pokrojone świeże truskawki. Wszystko mieszamy razem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/OtgWacMo-p8GtywchirK/67104c1ec5d835580bd737d31508bb.jpeg)
3. Krok
Pieczony biszkopt dzielimy na trzy równe części. Na każdy kawałek ciasta nakładamy syrop cukrowy i warstwę kremu. Powtarzamy dla wszystkich trzech kawałków.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/OtgWacMo-p8GtywchirK/e6d3b76da0f452e4e63b698ed2979d.jpeg)
4. Krok
Kiedy tort jest już napełniony, smarujemy go kremem również na wierzchu i ładnie wygładzamy. Według fantazji, możemy go już tylko udekorować bitą śmietaną i truskawkami.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/OtgWacMo-p8GtywchirK/ab5b12ece1fab19156c88cb2a75914.jpeg)