Tort śmietankowy
Świeże ciasto z owocami i kremem mascarpone dla dzieci. Owoce możemy używać według swojego smaku - truskawki, maliny, jagody lub różne mieszanki jagod. W tym przepisie pracujemy z gotowym biszkoptem.
Składniki
Truskawki
- 600 g Truskawka
- 45 g cukier puder
- sok z połowy cytryny
Mascarpone śmietana
- 500 g mascarpone
- 400 g bita śmietana
- 100 g cukier puder
korpus
- zakupiony korpus
Najnowsze ulotki
Procedura
Truskawki myjemy i kroimy na cztery części.
Źródło: Youtube
Truskawki przekładamy do miski, dodajemy do nich sok z cytryny i cukier puder. Wszystko razem mieszamy.
Źródło: Youtube
W drugiej misce przygotowujemy krem mascarpone. Mieszamy mascarpone z cukrem pudrem i śmietaną do ubijania.
Źródło: Youtube
Podziel ciało na 3 części.
Źródło: Youtube
Każdy blat smarujemy albo mlekiem albo sokiem z truskawek. Możemy zacząć smarowanie blatów i ich układanie. Na krem mascarpone układamy truskawki - kolejny biszkopt, krem, truskawki, biszkopt.
Źródło: Youtube
Na wierzch ostatniego korpusu smarujemy kremem mascarpone i dekorujemy go truskawkami.
Źródło: Youtube