REKLAMA

Źródło: FB: Jedlo je krásne

Tarta z budyniem

Przepis na tarta z budyniem i owocami, idealny do kawy lub herbaty.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Ciasto

  • 2 szt ciasto francuskie Dodano do

Zawartość

  • 750 g Twaróg Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 150 g Cukier Dodano do
  • 2 szt budyń waniliowy Dodano do
  • 500 g owoce Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do pieczenia, smarując ją masłem.

2. Krok

Rozwałkuj pierwsze ciasto i umieść je w formie, aby pokryło dno i boki.

3. Krok

Przygotuj nadzienie, mieszając w misce twaróg, jajka, cukier i budyń do uzyskania gładkości.

4. Krok

Rozprowadź nadzienie równomiernie na cieście i na wierzch posyp startymi jabłkami i gruszkami.

5. Krok

Na wierzch ciasta połóż drugie ciasto.

6. Krok

Piecz ciasto w piekarniku przez około godzinę, lub do momentu, gdy stanie się twarde i złote.

7. Krok

Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć, zanim zaczniesz je kroić i podawać.

8. Krok

Możesz go posypać cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy