REKLAMA

Źródło: FB: Jedlo je krásne

Tarta z budyniem

Przepis na tarta z budyniem i owocami, idealny do kawy lub herbaty.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Ciasto

  • 2 szt ciasto francuskie Dodano do

Zawartość

  • 750 g Twaróg Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 150 g Cukier Dodano do
  • 2 szt budyń waniliowy Dodano do
  • 500 g owoce Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do pieczenia, smarując ją masłem.

2. Krok

Rozwałkuj pierwsze ciasto i umieść je w formie, aby pokryło dno i boki.

3. Krok

Przygotuj nadzienie, mieszając w misce twaróg, jajka, cukier i budyń do uzyskania gładkości.

4. Krok

Rozprowadź nadzienie równomiernie na cieście i na wierzch posyp startymi jabłkami i gruszkami.

5. Krok

Na wierzch ciasta połóż drugie ciasto.

6. Krok

Piecz ciasto w piekarniku przez około godzinę, lub do momentu, gdy stanie się twarde i złote.

7. Krok

Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć, zanim zaczniesz je kroić i podawać.

8. Krok

Możesz go posypać cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy