REKLAMA

Źródło: iko636 from Getty Images

Szpinakowe gnocchi z sosem gnocchi

Przepis na szpinakowe gnocchi z sosem nivea, który pokochasz.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Dla gnocchi:

  • 500 g Mąka gruboziarnista Dodano do
  • 300 ml wody Dodano do
  • 1 kawałek Mrożony szpinak Dodano do
  • sól do smaku Dodano do

Sos nive:

  • 150 g Nivy Dodano do
  • 200 ml Krem do gotowania Dodano do
  • Mielony czarny pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozmrożony szpinak przecedzić przez sito i dobrze odsączyć.

2. Krok

Dodaj do miski mąkę gruboziarnistą, wodę, sól i szpinak. Dobrze wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie ani zbyt sztywne. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki, jeśli jest zbyt sztywne, dodaj trochę wody.

3. Krok

Przygotuj duży garnek z osoloną wodą i doprowadź ją do wrzenia. Następnie wrzuć gnocchi do wrzącej wody za pomocą maszynki do gnocchi lub tarki z dużymi otworami.

4. Krok

Podczas gdy gnocchi się gotują, przygotuj sos do gnocchi. Pokrój gnocchi na małe kawałki i rozpuść je w małym rondelku razem ze śmietanką do gotowania. Gotuj powoli na małym ogniu, aż niva całkowicie się rozpuści. W razie potrzeby dopraw sos solą i czarnym pieprzem.

5. Krok

Gdy gnocchi będą ugotowane (wypłyną na powierzchnię), wylej je i przepłucz zimną wodą. Ten krok zapobiega przywieraniu gnocchi.

6. Krok

Na koniec polej gnocchi sosem do gnocchi.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy