REKLAMA

Źródło: zi3000 from Getty Images Pro

Świąteczny karp

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 szt Karp podkowiasty Dodano do
  • 40 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 100 g bułka tarta Dodano do
  • 80 g Maść Dodano do
  • 12 dl mleko Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Posolić podkowy i odstawić na 15 minut.

2. Krok

Obtoczyć podkowy w mące.

3. Krok

Następnie umieścić je w roztrzepanym jajku z mlekiem.

4. Krok

Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu.

5. Krok

Uderzamy w złoto. Następnie pozwól mu spłynąć na serwetkę. Można podawać.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy