REKLAMA
Źródło: Canva
Surówka z pora i jabłka
Pyszna sałatka porowo-jabłkowa z kwaśną śmietaną.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 1 szt pory
- 3 szt jabłko
- 3 szt marchewki
- 4 szt jajka na twardo
- 400 ml kwaśna śmietana
- 150 ml sos tatarski
- 1 kukurydza w puszce
- vegeta
- Sól
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Na początku staraj się zetrzeć marchew na tarce o drobnych oczach, jajka zetrzyj grubo. Porów umyj, przekrój w poprzek na cztery kawałki i pokrój w cienkie paski.
2. Krok
Oczyszczamy jabłka i kroimy na małe kawałki. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy kwaśną śmietanę i sos tatarski.
3. Krok
Przyprawiamy vegetą, czarnym pieprzem, solą. Dodajemy przecedzoną kukurydzę i wszystko dobrze mieszamy.
4. Krok
Pozostawiamy gotową sałatkę na chwilę w lodówce, aby smaki dobrze się połączyły.