REKLAMA

Smotanová torta s piškótami

Rýchlanletná dobrota

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 800 ml kwaśna śmietana Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier puder Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Kakao Dodano do
  • 1 wanilia cukier Dodano do
  • ciasteczka dla dzieci Dodano do
  • truskawki Dodano do
  • Rum Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i waniliowym. Masę dzielimy na 2 części. Jedna pozostaje biała, do drugiej dodajemy Granko. Przygotowujemy naczynie, wykładamy je folią spożywczą i możemy zacząć układać warstwy.

2. Krok

Na dno kładziemy trochę białej masy, na nią warstwę biszkoptów (płaską stroną do góry), znów kremową masę, a na nią owoce. Powtarzamy jeszcze raz, a następnie kontynuujemy w ten sam sposób z masą aromatyzowaną Granka i powtarzamy warstwowanie.

3. Krok

Wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej przez noc. Po podbraniu tortu wyjmujemy go, zdejmujemy woreczek i dekorujemy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy