REKLAMA

Smalec z fasoli

Zdrowsza wersja klasycznego smalcu. Będziesz zaskoczony, jaki jest pyszny!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 puszka białej fasoli Dodano do
  • 1 mała cebula albo Dodano do
  • 1 ząbek czosnku Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy Dodano do
  • 1 Łyżka oleju do smażenia Dodano do
  • łyżeczki wędzonej papryki Dodano do
  • łyżeczki majeranku Dodano do
  • łyżeczki pieprzu Dodano do
  • łyżeczki sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Cebulę siekamy w kostkę lub piórka Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy cebulę. Smażymy 5 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy pokrojony czosnek.

2. Krok

Fasolę odcedzamy z zalewy i opłukujemy pod bieżącą wodą. Fasolę blendujemy razem ze smażoną cebulą, oliwą i przyprawami (wędzona papryka, majeranek, sól, pieprz).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy