REKLAMA
Słone pączki
Pączki w słonej wersji
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 100 g Bryndza
- 2 jajka
- 100 ml Oliwa z oliwek priordei slovakia
- 200 ml jogurt biały
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 1 opakowanie Proszek do pieczenia
- sól Według potrzeb
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Jajka miksujemy z serem feta.
2. Krok
Następnie dodajemy olej, biały jogurt i mieszamy.
3. Krok
Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz sól według potrzeb. Dokładnie mieszamy ciasto.
4. Krok
Ciasto nakładamy do form na muffiny lub inne, (które smarujemy olejem), i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
5. Krok
Piec na 170/20 minut lub według potrzeb do złotego koloru.
6. Krok
Przed podaniem możemy posypać parmezanem, do ciasta możesz dodać także oliwki.
7. Krok
Smacznego!