REKLAMA

Słodka kuchnia pszczółek - przepis na deser

Słodka kuchnia pszczółek to przepyszny deser w formie ciasteczek z miodem. Ich lekkość i słodycz to idealny sposób na podkreślenie końca każdego posiłku. Prosty w przygotowaniu, ale z wielkim efektem smakowym - takim jest ten przysmak. Miód nadaje pięknego złotawego odcienia i naturalnie słodzi ciasteczka, a dodatek orzechów nadaje im niestandardowego smaku.

REKLAMA

Składniki

porcje
30
  • 280 g mąki Dodano do
  • 150 g miodu Dodano do
  • 100 g masla Dodano do
  • 50 g orzechów lub innych bakalii do wyboru (np. migdały, pestki dyni) Dodano do
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dodano do
  • 1 łyżeczka cynamonu Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

2. Krok

Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj.

3. Krok

Gdy składniki dobrze się połączą, uformuj z ciasta małe kuleczki.

4. Krok

Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Krok

Piecz przez około 15 minut, do momentu aż ciasteczka uzyskają złoty kolor.

6. Krok

Po wyjęciu z piekarnika pozostaw ciasteczka do wystygnięcia.

7. Krok

Przed podaniem posyp je cukrem pudrem lub polej roztopioną czekoladą.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy